CRM form will load here

VİZE
Başvurusu

TURİSTİK VİZE başvurusu 

Ziyaret etmek istediğiniz ülkenin seyahat koşulları ve vize türleri hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için doğru adrestesiniz. Kaliru vize hizmetleri bölümü sizin için burada. Hemen talep oluşturun!

BİLGİ Al!

Çin Vize İşlemleri

Çin ülkesi için birçok vize çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; Turistik Vize, Ticari Vize, Transit Vize, Çin Mürettabat Vizesi, Çin Çalışma Vizesi (Z Visa), Çin Ziyaret Vizesi (S1, S2 vizeleri), Çin Aile Birleşimi Vizesi (Q1, Q2 vizeleri), Çin Öğrenci Vizesi (X1 vizesi) gibi, Çin vizelerine başvuru koşulları ve fiyat bilgisi için lütfen talep formunu doldurun.


By: Kaliru / In: Çin Vizesi / Posted: Eylül 2021

Schengen Vizesi

Schengen vizesi Avrupa’daki 26 Schengen üye ülkesinin sınırları içinde geçerli olan, tek, çift veya çok girişli olarak verilen ve 180 günlük süre içinde 90 günü aşmayan süre ile verilen kısa süreli C Tipi vize kategorisinde yer almaktadır. Schengen uygulaması Schengen bölgesinde transit geçişleri de içermektedir.


By: Kaliru / In: Schengen Vizesi / Posted: Eylül 2021

Dubai Vize İşlemleri

Katar ülkesi için vize tipleri; Turistik, Yabancılara Katar Vatandaşlığı (Oturum), Vatandaşlık (Katar Vatandaşıyla Evlenmek) gibi vize türleri içermektedir. Vize başvurları için bizimle iletişime geçin!


By: Kaliru / In: Katar Vize / Posted: Eylül 2021

Vize SÜRECİ

Süreç Adımları

Rusya'dan Katar'a, Amerika Birleşik Devletlerinden Maldivlere kadar geniş bir yelpazede sizlere vize hizmeti sunmaktayız. Bunu yaparken de vize alanında (turistik, öğrenci, ticari, oturum ve vatandaşlık) uzmanlaşmış ekibimizle sizlere sunduğumuz süreç adımlarıyla hizmet vermekteyiz.

1. Adım: Talep Oluşturma

Talep formuna giderek, ülke, istediğiniz vize türü ve kalmak istediğiniz tarihleri belirtiniz. Ayrıca kişisel bilgilerinizi kesinlikle doğru bir şekilde düzenlediğinizden emin olun!

2. Adım: GEREKLİ BELGELERİN TESLİM EDİLMESİ

Talebiniz sonrasında alanında uzman ekibimiz sizinle iletişime geçip, vizeniz için gerekli belgeleri tarafınıza iletir ve belgeleri şubemize ya da adresimize posta yoluyla gönderilir.

3. Adım: VİZE Başvurusu
Ekibimiz, tarafımıza ilettiğiniz gerekli vize belgeleriyle sizin için talep ettiğiniz ülke ve vize türü için başvurunuzu gerçekleştirir ve size vize görüşmesi için tarihleri iletmek için geri dönüş yapar. Not: COVID-19 önlemleri kapsamında birçok ülke online görüşme ya da hiç görüşme yapmamaktadır.
4. Adım: VİZE SÜRECİ Sonlandırılması
Vize görüşmeniz sonrasında (online, gerçek görüşme ya da görüşme olmaksızın) vizeniz pasaportunuzla birlikte adresinize gönderilir (Her ülkeye göre süreç değişmektedir.)

Vize sürecinizde sizlere sürekli olarak destek vermekteyiz. Siz de hemen bugün ziyaret edeceğiniz ülkeye ve ihtiyacınız olan vize türü için talep oluşturun!

Schengen Vizesi

Schengen vizesi, sahibinin Schengen bölgesinde sınırlarında dolaşmasına izin veren kısa süreli bir Avrupa vizedir. Bu vize türü, Schengen Devletlerinden biri tarafından verilir ve 180 günlük bir süre içinde toplam 90 güne kadar Schengen ülkelerinden herhangi birini ziyaret etmeye izin verir. Schengen Bölgesi'nde 26 ülke var. Bu ülkeler, prosedürler ve gerekli belgeler açısından küçük farklılıklar olsa da, tüm iç sınırları kaldırmayı ve ortak bir vize politikasına sahip olmayı kabul etmişlerdir. Schengen Bölgesi'nin bir parçası olmayan ve ülkesiyle AB arasında Vize Kolaylaştırma Anlaşması olmayan her ülkenin vatandaşının, üye ülkelerden herhangi birine girebilmesi için Schengen vizesine alması gerekmektedir.

Schengen Ülke Listesi

Üye ülkeler:

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. 

AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.

Schengen vizesi hangi ülkeden alındıysa o ülkeden giriş yapılması çok önemlidir. Vize alınan Schengen ülkesine giriş yaptıktan sonra diğer üye ülkeleri seyahat etmenizde bir engel yoktur. 

Vizesiz Giriş Yapılan Ülkeler

Türk pasaportu, 111 ülkeye vizesiz veya kapıda vize alarak seyahat etmenizi sağlar. Hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahipleri ise 146 ülkeye vizesiz seyahat edebilmekte ve 9 ülke kapıda vize vermektedir. Türkiye'de 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl ve üzeri farklı pasaportlar bulunmaktadır. En fazla 10 yıllık bir Türk pasaportu verilir ve uzun süre seyahat etmenizi sağlar. Pasaportunuzun süresi dolduğunda herhangi bir süre sınırlaması olmadan pasaportunuzu yenileyebilirsiniz.

Yeşil Pasaporta Sahip Olanlar İçin

Yeşil pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve ailelerine belirli şartları sağlamaları koşuluyla 5 yıl süreyle verilen pasaport türüdür. Bu özel pasaportun birçok ayrıcalığı vardır. Gün sayısı ile sınırlı birçok ülkeye vizesiz giriş imkanı sağlar. Yöneticinizin talebi ve İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen parametrelere göre 6 aydan 5 yıla kadar özel yeşil pasaportlar düzenlenebilmektedir.

Yeşil pasaport sahiplerinin vizesiz gidebileceği ülkelerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Rus Vizesi

Rusya Federasyonu dışındaki yabancı uyruklu bir vatandaşın ülkeye girmeden önce vize almaları gerekir. Normal bir turist vizesi almak için, birleşik federal sicile dahil bir tur operatöründen bir rezervasyon onayı veya federal otel listesinde yer alan bir otelde tam konaklama ödemesinin onayı, vize verilmesi için oldukça önemlidir. Sıradan bir turist vizesi, 3 aya kadar tek veya çift girişli olabileceği gibi, 6 aya kadar çok girişli de olabilir. Çok girişli turist vizesi ile Rusya Federasyonu topraklarında yabancı bir vatandaşın toplam kalış süresi, vize başvurusu sırasında belirlenir, ancak her 180 günlük dönemde 90 günü geçmeyecek şekilde verilir. Rusya vizesi verilmesi veya reddedilmesi ile vizenin kendisinin verilmesi konusundaki nihai karar, ilgili Rus Konsolosluğu kurumlarına aittir. 

Birleşik Arap Emirlikleri Vizesi (BAE)

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Vizesi, uygun vatandaşların turizm amaçlı kısa süreli konaklamaları ve seyahat etmelerini sağlayan vizedir. BAE vizesi online olarak da alınabilmektedir. BAE turist vizesi başvurusunun onaylanması 1-3 iş günü sürmektedir. BAE vize başvurularının Birleşik Arap Emirlikleri'nde hafta sonları (Cuma ve Cumartesi) veya resmi tatillerde sunulması durumunda işleme koyulması daha uzun sürebilir. Birleşik Arap Emirlikleri'ne seyahat edecek olanların bir BAE Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmeleri tavsiye edilir.

Katar Vizesi

95'ten fazla ülkenin vatandaşı Katar Devletine vizesiz giriş yapabilmektedir. Bu ülkelerin vatandaşları önceden herhangi bir vize düzenlemesine ihtiyaç duymazlar ve Katar'a vardıklarında, en az altı ay geçerliliği olan bir pasaport ve teyit edilmiş bir gidiş veya dönüş bileti ibraz ederek vize muafiyeti alabilirler. İzin verilen kalış süreleri ülkelere göre değişiklik gösterdiğinden ziyaretçilerin geçerli hüküm ve koşulları öğrenmek için yetkili bir kuruluşa danışmaları tavsiye edilir.

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi, dünya çapındaki vatandaşlara Birleşik Krallık topraklarına girme, geçici olarak kalma veya seyahat hakkı veren yetki belgesidir. Birleşik Krallık'ı 6 aya kadar ziyaret etmek için Standart Ziyaretçi vizesine başvurmanız gerekir.

İngiltere, aşağıdaki farklı durumlara bağlı olarak farklı vizeler verebilmektedir:

* Nereden geliyorsunuz?

* Neden İngiltere'ye gelmek istiyorsunuz?

* Ne kadar kalmak istiyorsunuz?

İngiltere’ye seyahat edecek olanların doğru vize bilgileri için İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmeleri tavsiye edilir.

ABD Vizesi

ABD Vizesi
ABD'ye iş veya turizm amaçlı kısa bir ziyaret planlayanların, ziyaretçi veya transit vize başvurusunda bulunması gerekir. İş ve turizm amaçlı seyahat edenlerin çoğu B-1 ve B-2 ziyaretçi vizelerini kullanır.
* B-1 vize sınıflandırması, iş seyahatinde olanlar için iş ortaklarına danışmak, bir konferansa katılmak, bir mülkü yerleşmek veya bir sözleşme müzakere etmek gibi durumlarda verilir.

* B-2 vize sınıflandırması, tatilde olan turistler ve tıbbi tedavi, sosyal bir etkinlik veya ücretsiz amatör yarışmalara katılmak için gelen kişiler içindir.

ABD’ye gidecek potansiyel ziyaretçilerin yerel ABD büyükelçiliği veya konsolosluğu ile iletişime geçmeleri ve vizeyle ilgili prosedürlerle uğraşırken profesyonel tavsiye almaları tavsiye edilir.

Çin Vizesi

Çin'i ziyaret eden yabancı uyrukluların, vizesiz girişe izin veren özel durumlar dışında, ülkeye girmeden önce vize almaları gerekir. Çin, çeşitli amaçlar için birkaç farklı vize türü vermektedir.

Çin vizeleri iki kategoriye ayrılır: normal ve diplomatik vizeler. Sıradan vize, sırasıyla L, F, M, Z, X1, X2, C, J1, J2, G, D, Q1, Q2, S1, S2 ve R olarak işaretlenen birkaç türden oluşur. Hong Kong ve Makao'nun Özel İdari Bölgeleri, ayrı göçmenlik ve vize prosedürlerine sahiptir.

Çin vizeleri dört türe ayrılır: diplomatik vize, nezaket vizesi, hizmet vizesi ve normal vize. Normal vizeler ayrıca aşağıdaki kategorilere ayrılır:

Turist Vizesi (L Vizesi): Çin'e turizm, aile ziyareti veya diğer kişisel işler için kısa süreli kalmak için verilir.

Ticari Vize (F Vizesi):Çin'e ziyaret, araştırma, ders, iş veya kültür alanlarında eğitim veya staj için bir süreliğine davet edilenlere verilir. 6 aydan fazla değil.

Öğrenci Vizesi (X Vizesi):Çin'e eğitim, ileri eğitim veya staj amacıyla 6 aydan daha uzun bir süre için gelenlere verilir.

Çalışma Vizesi (Z Vizesi): Ticari performans veya akademik eğitim amacıyla Çin'e gelen yabancı bir vatandaşa ve beraberindeki eşine ve reşit olmayan çocuklarına verilir.

Mürettebat Vizesi (C Vizesi): Yabancı uyruklu ve Çin'e iş için gelen uluslararası bir tren, uçak veya gemi mürettebatı üyelerine verilir.

Gazeteci Vizeleri (J-1, J-2 Vizesi): Çin'de ikamet eden bir yabancı gazeteciye ve beraberindeki eşine ve reşit olmayan çocuklarına J-1 Vizesi verilir.

Geçici haber kapsamı için Çin'i ziyaret eden yabancı bir gazeteciye J-2 Vizesi verilir.

Transit Vize (G Vizesi):

Üçüncü bir ülke veya bölgeye giderken Çin üzerinden transit geçecek ve bir Çin havaalanında 24 saatten fazla kalacak veya havaalanından ayrılması gerekecek yabancı vatandaşlara verilir.

Daimi İkamet Vizesi (D Vizesi):

Çin'de kalıcı olarak ikamet etme yetkisine sahip yabancı vatandaşa verilir.

Gereksinimler doğrultusunda vizeler duruma göre farklılık gösterebileceğinden, Çin'e gidecek potansiyel ziyaretçilerin yerel Çin büyükelçiliği veya konsolosluğu ile iletişime geçmeleri ve vizeyle ilgili prosedürlerle uğraşırken profesyonel tavsiye almaları tavsiye edilir.

We use cookies
Cookie preferences
Below you may find information about the purposes for which we and our partners use cookies and process data. You can exercise your preferences for processing, and/or see details on our partners' websites.
Analytical cookies Disable all
Functional cookies
Other cookies
İçeriklerimizi ve reklamlarımızı kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve site trafiğimizi analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Learn more about our cookie policy.
I understand Details
Cookies